Vår / höst städning

 

Man behöver faktiskt även städa ute i trädgården, dock bör det göras med måtta då det i många fall gynnar både tillväxt och microlivet i jorden.

Så fort snön smälter bort på våren och det torkar upp kan man klippa fjolårets perenner och prydnadsgräs. Löv som ligger kvar på gräsmattan och i rabatterna blåses bort. Om temperaturen tillåter kan man även gödsla rabatter och häckar.

På hösten efter alla löv har fallit blåser man bort löv från gräsmattan och överflödet i rabatterna. Man kan dock ha med sig att lite löv som förmultnar lätt, faktiskt bidrar som jordförbättring då maskarna drar ner dessa i jorden under vintern.

Vissa löv förmultnar dock väldigt långsamt som till exempel eklöv, dessa kan man blåsa in under rododendron om man har, då eklöven har ett lågt pH-värde som rododendronen gillar.

Perennerna klipper man helst på våren, många kanske inte tänker på att många perenner är väldigt vackra som torkade över vintern. Kommer snön tidigt blir detta en väldigt hektisk period och vi hjälper först våra året-runt-skötselkontrakts kunder.

Häckklippning

En fin häck är inte bara ett staket, men är även hela trädgårdens visitkort.
Se mer

Gräsklippning

Vackert trimmat gräs är varje trädgårds visitkort. Vi ser till så att Din gräsmatta ser perfekt ut.
Se mer

Trädgårdsdesign

Vi kan hjälpa dig med allt ifrån idéer, skisser och planering till ett fullgjort genomförande av projektet.
Se mer