Beskärning av träd och buskar

Har Du tappat kontrollen över Dina buskar eller träd som växer vilt? Vi hjälper Dig att återställa situationen genom att professionellt trimma Dina växter!

Vi kan hjälpa till med alla typer av beskärningar samt trädfällning. Fruktträdsbeskärning gör vi allra mest och det är något som man bör göra årligen. Det är under vinterhalvåret som vi oftast utför beskärningarna. När det kommer till fruktträd så finns olika typer av beskärningar, nedan följer förklaring av de olika.

Föryngringsbeskärning görs på fruktträd som förlorat sin form p g a utebliven beskäring, eller för att det beskurits fel. Ofta hjälper en bra beskärning för att få igång fruktsättningen igen och glesa ur i en för tät krona. Detta måste dock göras i flera omgångar beroende på hur tät kronan är. Tar man för mycket riskerar man att trädet skjuter mängder med vattenskott.

Uppbyggnadsbeskärning utförs direkt efter plantering och sedan varje år tills trädet fått den form man strävar efter. I villaträdgården kanske man värderar estetiken och en jämn fruktsättning. Beskärning av unga träd stimulerar tillväxten till ett välformat, friskare och starkare träd. Grenar blir kraftigare och tål påfrestningar från vind och tyngden av frukterna bättre.

Gräsklippning

Vackert trimmat gräs är varje trädgårds visitkort. Vi ser till så att Din gräsmatta ser perfekt ut.

Se mer

Rullgräsmatta

Är Du ute efter en perfekt gräsmatta utan att behöva vänta? Den bästa lösning är rullgräsmatta, som kan anpassas till varje trädgård.

Se mer

Häckklippning

En fin häck är inte bara ett staket, men är även hela trädgårdens visitkort. Vi hjälper Dig att ta hand om den och dess trimning.

Se mer