Anläggning av gräsmatta

Liknar gräsmattan mer en mossmatta eller är den kanske torr och mager? Ibland kan man helt enkelt behöva börja om. Att lägga rullgräs ger ett snabbt och jämnt resultat med en gång.

För att lägga rullgräs behöver man skrapa av hela ytan med en grävmaskin. Det är alltså en ganska stor apparat. Om gräsmattan inte är helt utom räddning, kan man ibland börja med att topdressa och stödså med gräsfrö.

Regelbunden gödsling och vattning brukar vara det som krävs för ett bra resultat.

Om det ändå är rullgräs som man önskar, kan det vara bra att veta att, normal kan man lägga gräset mellan maj-nov beroende på vädret. Efter utläggningen behöver gräsmattan vattnas i princip konstant under två veckors tid, för att den ska etablera sig. Under de varmaste sommarveckorna bör man undvika att lägga rullgräs, då vattnet dunstar för snabbt och gräset torkar ut. Man ska även räkna med att man inte ska beträda gräsmattan de första veckorna, för att undvika ett ojämnt resultat. När gräset vuxit i nåra veckor kan man klippa det för första gången och sen ska det givetvis fortsättas att klippas regelbundet. Vi hjälper självklart till med den regelbundna gräsklippning via ett skötselkontrakt om så önskas.

Funderar ni på att göra om gräsmattan eller jämna ut tomten så börja med att boka ett kostnadsfritt besök. Då går vi igenom på plats vad ni önskar och hur vi kan hjälpa till. Vi lämnar en kostnadsfri offert på hela arbetet. Ni kommer inte behöva göra annat än luta er tillbaka under arbetets gång då vi håller i projektledningen, all personal och maskiner. Det viktigaste för oss är att man som kund ska känna sig trygg genom hela processen.

landscaper-gallery-02